Plaja`i mare, da` cauta si sigur vei gasi :)

MCM Targoviste's Fan Box

8 septembrie 2008

Zilele Cetatii Targoviste 2008 ( ziua a 3-a )

Ziua a 3-a a consemnat ultima zi importanta din cadrul manifestatiilor dedicate Zilelor orasului Targoviste. Targul Mestesugarilor, Targul AUTO, Expozitia de flori si de animale sau Parcul de distractii au strans mii de curiosi. Fiind o zi de duminica si pentru ca dupa lasarea intunericului, targurile isi inchideau portile, ele urmand a se intoarce la anul- de aceleasi Zile ale Cetatii, lumea s`a inghesuit pe strazile orasului.

Kurtos Kolac, muzica din Peru, blanuri, jucarii, articole si bucatarie traditionala, turta dulce, produse cosmetice, icoane si tablouri sunt cateva dintre reperele Targului Mestesugarilor. Fetele frumoase si masinile au strans sute de vizitaori in Scuarul Primariei. Expozitia de flori, de baobab, de reptile si de pasari din Parcul Chindia a starnit curiozitatea multor targovisteni, care au venit si au vizionat exponatele cu viata, sau fara. Tot in Parcul Chindia, papusile uriase au defilat pentru ultima data, spre dezamagirea celor mici , iar Parcul de distractie a fost neincapator. Terase si parcari pline, atmosfera de sarbatoare in toata regula!

Iubitorii de folclor au putut urmarii dimineata, in Parcul Chindia, dar si seara, timp de mai multe ore, in Piata Tricolorului, ansambluri de muzica populara care au cantat si dansat pe scenele special amenajate. De la ora 18, pe scena au cantat si 2 cunoscuti interpreti de muzica populara: Maria Carneci si Nicolae Furdui Iancu. Cu siguranta, cel mai asteptat moment a fost concertul, care a inceput la ora 21. Acelasi Dan Fintescu, prezentator, lume si mai multa in piata, unde nu puteai sa arunci niciun ac. Primul pe scena a fost Smiley care a cantat live si a facut un super show. El a fost surpriza concertului, intrucat nu era trecut in program. In timpul unei melodii, o fetita de gradinita a urcat pe scena, Smiley i`a dat microfonul, crezand ca micuta va canta, dar aceasta a strigat " Il iubesc pe primarul Gabi Boriga! ".Nota redactorului precizeaza : Bine jucat, dom` primar!

Urmatoarea pe scena a fost Loredana, impreuna cu al ei taraf. Imbracata extravagant, ca de obicei, solista a incalzit atmosfera. In stanga scenei, acolo unde am stat si eu, erau sute de tigani si rromi. Muzica pe gustul lor i`a facut sa danseze, sa topaie. Ce a fost mai rau era faptul ca toti erau beti, toti se cunosteau intre ei, iar fiecare fata a dansat cu fiecare baiat. S`au batut, s`au injurat, jandarmii au intervenit de mai multe ori... Nu vreau sa`mi aduc aminte ce era prin jurul meu. Atentia publicului a fost insa pe ce se intampla in imediata apropiere a scenei, acolo unde chiar domnul primar DANSA, CHIUIA si APLAUDA. Langa el, fetele de la CS Targoviste, noua echipa locala de baschet feminin. Imediat dupa ce Loredana a terminat de cantat si tiganii s`au potolit, pe scena din Piata Tricolorului a avut loc prezentarea oficiala a echipei de baschet. Dupa cum am scris acum 2 zile, acest eveniment trebuia sa aiba loc sambata, la ora 20. Dar domnul primar a vrut sa`si laude echipa in fata unei audiente maxime. Rand pe rand, pe scena au urcat antrenorii, staful echipei si jucatoarele. Ultimul care a defilat a fost finantatorul echipei si ... coincidenta : primarul orasului, Gabriel Boriga. Acesta ne`a asigurat ca s`au strans aici cele mai bune jucatoare din Romania, iar in scurt timp echipa va deveni numarul 1 in Romania si de ce nu, numarul 1 in Europa. Posibil, avand in vedere ca timp de 5 ani la rand, cu acelasi staff si cu acelasi lot de jucatoare, echipa a devenit multipla campioana nationala.  Totodata, Gabriel Boriga a invitat toti targovistenii la primul meci de baschet din cupele europene, pe care echipa il va disputa in Sala Polivalenta, pe data de 2 octombrie. Din nou, bine jucat dom` primar!

In sfarsit, la ora 11 si jumatate, dupa cateva ore dupa ce au aterizat taman din Argentina, in piata a concertat RAA-FAA-GAA !. Sute de adolescente au tipat pe toate melodiile, iar concertul a tinut aproape 2 ore. Din nou, confetti si mini artificii. Ei bine, cand oamenii asteptau artificiile alea mari si promise, Dan Fintescu ne spune " La revedere ! " si ne asteapta si la anul, de Zilele Cetatii 2009. Nu in ultimul rand, prezentatorul Prima TV a tinut sa precizeze ca meritul il are bineinteles, primarul Gabriel Boriga, pe care a trebuit, fortati sa il aplaudam .

Cam asa se rezuma 7 septembrie 2008, penultima zi din cadrul evenimentelor programate cu ocazia Zilelor Cetatii Targovistene 2008 .

RAFAGA, idolul adolescentelor din Targoviste




___________________________________________________________________
Zilele Cetatii Targoviste vor avea loc in fosta Cetate de Scaun intre 5 si 8 septembrie 2008 . Cele mai proaspete informatii , detaliile , dar si programul evenimentelor sunt aici , pe blog . :)

Niciun comentariu: