Plaja`i mare, da` cauta si sigur vei gasi :)

MCM Targoviste's Fan Box

2 septembrie 2009

Zilele Cetatii Targoviste 2009 (4-8 septembrie)

Dupa cum prea bine stiti, sau nu, ori va faceti ca nu stiti, blogul meu[atentie, ca iar ma laud! :D] a avut cele mai complete informatii, poze, filmulete, impresii si tot ce ati vrut sa stiti despre Zilele Cetatii Targoviste 2008. Lucru demonstrat si de numarul de vizitatori unici din luna septembrie a anului trecut, circa 700, cu mult peste media lunara.

Si pentru ca traficul a crescut si anul acesta in urma searchurilor date de voi pe google a unor expresii ca " Zilele orasului Targoviste 2009" , " concert 5 septembrie Targoviste " s.a.m.d (multi dintre voi fiind dezamagiti gasind articolele de anul trecut), dar si pentru ca ziarele dambovitene on-line nu abordeaza cu mare interes acest subiect, voi face un scurt pre-review (asa cum am promis) a ceea ce se va intampla intre 4 si 8 septembrie 2009, adica de vineri pana marti in mica noastra urbe.

Pe scurt, mare `branza` fata de anul trecut nu-i ( parere personala), dar sa le zicem sa petrecem!

Zilele Cetatii Targoviste 2009 se vor a fi incarcate de istorie, traditie, cultura, dar si de ...frumusete. Ma refer aici la concursul Miss Targoviste 2009, ce va fi prezentat de Dana Savuica si care va pune in fata dumneavoastra cele mai frumoase targovistence. Premiul cel mare este de 1000 de euro, iar castigatoarea va fi desemnata in cadrul concertului de sambata, unde vor canta Tina, Voltaj, HI-Q, Deepside Deejays si Smiley cu al sau live-band. Nu mai sunt 3 zile de concert, ca anul trecut, ci doar una, dar in conditiile in care bugetul anuntat este de 70 de mii de euro (cu mult sub cel de anul trecut) este lesne de inteles. Asadar, atractia principala a Zilelor Orasului Targoviste este sambata, 5 septembrie de la ora 19, pe scena de langa moara/lac ( parcul Chindia ): Miss Targoviste 2009, super-concert si un superb foc de artificii.

Un alt moment mult asteptat de catre targovisteni este inaugurarea Adventure Park. Evenimentul va avea loc vineri, 4 septembrie, de la ora 10: 30, in zona lacului, acelasi Parc Chindia. Noul loc de maxim interes pentru locuitorii orasului consta in 4 trasee cu grade diferite de dificultate si o tiroliana( 40 metri lungime), ce va face legatura intre cele 2 maluri ale lacului. Un adevarat pariu cu voi insiva si surpriza organizatorilor pentru Zilele Targovistei. Macar sa fie ieftin ca maini si picioare rupte vedem peste tot.

O premiera va fi si Gala de excelenta ( gen "10 pentru Romania" de la Realitatea TV), unde vor fi premiati targovisteni pentru meritele lor de-a lungul anului 2009. Acest eveniment va avea loc luni, ora 19 la Hotel-Restaurant Solarino ( iesire spre Sinaia )

Nu ratati de vineri pana luni, de la ora 10, in Parcul Chindia, Targul "Toamna Targovistei", unde puteti admira (gratis) flori, Bonsai, reptile, dar si pasari.
De asemenea, in aceeasi perioada, Targul Mesterilor Populari (inclunzand aici si Targul Taranilor ) in Parcul Mitropoliei, dar si Targul Auto in Piata Tricolorului (in fata Prefecturii).
In zona medievala a Parcului Chindia va avea loc Workshop medieval ( lupte cu sabia, trageri cu arcul, calarie, jocuri si dansuri medievale ) Deschiderea, vineri, 4 septembrie, la ora 16, iar apoi sambata si duminica, intre orele 16 si 19.
Tot vineri are loc si deschiderea Taberei de Cratie "Toamna la Chindie". 3 zile la rand, intre orele 10 si 18, targovistenii vor vedea ateliere demonstrative si instructiv-educative.
Alte cuvinte cheie: olarit ad-hoc, icoane ( pe sticla si pe lemn ), broderie, oua incondeiate, papusi de inspiratie populara, impletituri, aranjamente, decoruri, obiecte de artizanat, ateliere de creatie. Nu uitati sa vizitati si Expozitia de arta culinara romaneasca, cu degustare ( mamaliguta cu branza, pastrama, fasole cu ciolan la ceaun sau frigarui si multe alte bunatati ).

Asa cum ne-am obisnuit in anii precedenti, Zilele Targovistei inseamna si Festivalul International de Folclor, editia XIV. Debutul este vineri, la ora 18, cu parada prin centrul orasului a grupurilor participante, iar apoi, de la ora 19, in Piata Mihai Viteazu ( in fata Casei Sindicatelor ) are loc deschiderea oficiala. Festivalul se va incheia in acelasi loc, duminica, la ora 18, cand vor fi desemnati castigatorii.

Trebuie sa vedeti si:
  • Vineri, ora 15: Stadionul Eugen Popescu: Meci demonstrativ al fostelor glorii din fotbalului dambovitean ( Narcis Coman, Ion Ene, Tica Gheorghe, Razvan Galmencea si multi altii) (intrare libera)
  • Vineri, ora 20: Videoproiectie fotografie in aer liber
  • Sambata, ora 11: Parada Calea Domneasca- Parcul Chindia: Papusi gigant, marionete, clovni, fanfara, majorete, pesonaje de basm ( Teatrul Mihai Popescu Targoviste)
  • Sambata, ora 8:30: Clubul Studentilor(micro6), Concurs de Sah, editia IV( taxa:10 RON) rundele 1-3
  • Sambata, ora 12: Gradina Zoologica din Parcul Chindia, "Intamplarile celor 3 purcelusi"
  • Sambata, ora 19: Piata Mihai Viteazu, Reprezentatie Teatrul Masca
  • Duminica, ora 9: Clubul Studentilor(micro6), Concurs de Sah, editia IV- rundele 4-7 si festivitatea de premiere
  • Duminica, ora 10: Primaria Targoviste, premierea cuplurilor ce au implinit 50 de ani de casatorie
  • Duminica, ora 11: Teatrul Mihai Popescu, Spectacol de teatru "1, 2, 3, Circ..."
  • Duminica, ora 12: Piata Mihai Viteazu, Spectacol de dans
  • Duminica, ora 21: Recital Corala Appassionato
  • Duminica, ora 21:30: Parcul Chindia, scena lac, Recital extraordinar la nai Gheorghe Zamfir si Filarmonica Muntenia
  • Luni, ora 11: Parada Calea Domneasca- Parcul Chindia: Papusi gigant, marionete, clovni, fanfara, majorete, pesonaje de basm ( Teatrul Mihai Popescu Targoviste)
  • Luni, ora 18: Teatrul Mihai Popescu, Spectacol de teatru "Hipioti si bolsevici"
O alta surpriza o reprezinta spectacolul medieval Viata si "dupa viata" lui Vlad Voda Tepes , ce va ilustra si reconstitui momente (inclusiv celebrul "Atac de noapte" de la Targoviste ) din timpul domniei lui Vlad Tepes. Timp de 45 de minute, orasul va rasuna de strigate de lupta intr-un decor al secolului 15. La acest eveniment vor participa cativa actori de prestigiu ai scenelor bucurestene: Mircea Albulescu, Andrei Duban, Ovidiu Cuncea si Stefan Velniciuc, dar si o echipa profesionista de cascadori. Scenariul este inspirat din romanul "Rastignit intre Cruci" de Vasile Lupasc. Spectacolul se va desfasura in aer liber si va avea loc duminica, 6 septembrie, ora 20:30, la ruinele Curtii Domnesti si in Parcul Chindia.

Ultima zi din cadrul manifestatiilor dedicate Zilelor Cetatii 2009 consta in slujba religioasa de la Mitropolie ( ora 11 ), procesiunea pe traseul Mitropolie- Primaria Targoviste ( ora 12 ) si sedinta festiva a Consiliului Local Municipal ( ora 13 ). La aceeasi ora se va inaugura Muzeul de Arta Targoviste cu participarea ministrului culturii. Theodor Paleologu. Totul se va termina cu un dineu oficial oferit de primarul Gabriel Boriga in incinta Casei de Protocol, acolo unde va concerta Felix Goldbach & 4 For Music din Targoviste ( ora 16 ).

Toata lumea, din toate colturile tarii este asteptata la sarbatoarea orasului!

Si inca o noutate: pentru prima data, exista un site oficial dedicat exclusiv Zilelor Orasului Targoviste. E chiar fain!
De asemenea, gasiti detalii si aici, site-ul tuturor targovistenilor si sursa bannerelor de pe acest blog.

Alte noutati si informatii in curand! Stay tuned!

PROGRAMUL COMPLET AL MANIFESTATIILOR ESTE AICI!!!





________________________________________
Tot ce vreti sa stiti despre Zilele Cetatii Targoviste 2009, numai pe acest blog! Live Updates!

4 comentarii:

Blackie spunea...

misto pozele... de pe ce site le-ai luat? :P mergea un link, ceva, nu?

FunInTheSun spunea...

ce-i corect e corect! am adaugat un link :D

blackie spunea...

ms

dragos spunea...

bv ms p