Plaja`i mare, da` cauta si sigur vei gasi :)

MCM Targoviste's Fan Box

4 septembrie 2008

Zilele orasului Targoviste ( program 5 septembrie 2008 )

Maine , in fosta cetate de scaun munteneasca este SARBATOARE ! Prima zi din cadrul manifestatilor dedicate " Zilelor Cetatii Targovistene " este foarte incarcata , din punct de vedere al programului .

Mai intai , de la ora 10 , in cel mai mare parc din oras , Parcul Chindiei se deschide Targul " Toamna Targovisteana " . Targul nu se afla la prima editie , el este prezent de cativa ani incoace in acelasi loc . Targovistenii pot vedea aici o gramada de expozitii : florala , columbofila internationala ( pentru iubitorii de gaini , cocosi , porumbei si alte zburatoare ) , de reptile si de Bonsai . Atent amplasate in corturile care s`au ridicat peste noapte pe iarba Parcului Chindia , exponatele asteapta un numar mare de curiosi , ca in anii precedenti

La ora 11 , in fata Primariei Targoviste , Gabriel Boriga le spune bun`venit participantilor veniti din toate colturile lumii la cea de`a 13-a editie a Festivalului International de Folclor . Interesant apoi de urmarit intreg festivalul , care va incepe poimaine , pe 6 septembrie si care va avea loc pe scena Parcului Chindia .

La ora 13 , in piata Mihai Viteazu ( in fata Casei Sindicatelor ) si in Parcul Mitropoliei are loc deschiderea Targului Mesterilor Populari . Aflata la a 6-a editie , targul isi deschide portile pentru iubitorii de traditie . Cu siguranta , cei care ii vor trece pragurile , vor scoate bani pentru a cumpara mici amintiri , un vas de lut , o icoana pe lemn s.a.m.d . O sa fie o nebunie timp de cateva zile in Parcul Mitropoliei , iar sutele , poate chiar miile de vizitatori vor putea vedea pe viu cum se confectioneaza obiecte din articole traditionale sau vor putea gusta din bucataria traditionala .

Ora 14 aduce , pentru iubitorii de viteza , deschiderea Salonului Auto . Evenimentul va avea loc in Scuarul Primariei . Sunt asteptate mai multe marci de autoturisme . Detalii si poze , incepand de maine , pe blog .

La ora 17 , va incepe PARADA mult asteptata . Vor defila pe traseul Gara de Sud Targoviste - Casa Sindicatelor grupurile participante la Festivalul International de Folclor . Costumele vor fi sigur deliciul publicului .

Ajunsi in Piata Mihai Viteazu , participantii vor sustine un spectacol demonstrativ , imediat dupa organizatorii vor da startul oficial al Festivalului . Evenimentul are loc la ora 18 .

Ora 19 aduce 2 evenimente in acelasi timp . Iubitorii de teatru si mai ales tinerii , caci lor le este dedicat spectacolul , va avea loc piesa de teatru " Crize sau inca o poveste de dragoste " de Mihai Ignat , in regia lui Mihai Vantu .
La aceeasi ora , dupa cum va spuneam , iubitorii de muzica vor putea asista la cu recital extraordinar Corala Appassionato a Facultatii de Stiinte din cadrul Universitatii Valahia din Targoviste . Evenimentul are loc in Aula Universitatii , in apropierea Centrului Vechi .

Imediat dupa apusul soarelui , in Piata Tricolorului , sub Turnul Prefecturii este prima seara de concert din cadrul " Zilelor Cetatii Targoviste " . Incepand cu ora 20: 30 , vor urca pe scena : Cargo , Fly Project , Hermes House Band , VAMA ( cu Tudor Chirila ) si fetele de la Wassabi . Repetitiile acestor formatii , pentru ca toate vor canta live , vor avea loc la pranz . Nu vor lipsi gratarele si butoaiele cu bere , din apropierea scenei .

Acesta esre programul zilei de 5 septembrie . Detalii mai tarziu .




___________________________________________________________________
Zilele Cetatii Targoviste vor avea loc in fosta Cetate de Scaun intre 5 si 8 septembrie 2008 . Cele mai proaspete informatii , detaliile , dar si programul evenimentelor sunt aici , pe blog . :)

Niciun comentariu: