Plaja`i mare, da` cauta si sigur vei gasi :)

MCM Targoviste's Fan Box

12 august 2008

Mai putina carte = mai prosti !

" Elevii vor sta mai putine ore la scoala

Numărul de ore în învăţămîntul preuniversitar va fi redus astfel încât şcolarii, pentru a da randament, să stea cel mult patru ore în clasă, elevii din gimnaziu - patru sau cinci ore, iar liceeni - cinci sau şase ore, potrivit unui ordin aprobat luni de Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii reglementează şi modul în care ar trebui stabilit orarul elevilor. Astfel, aceştia nu vor mai avea două ore consecutive la aceeaşi materie, nu vor avea mai mult de două teze pe săptămână, nu vor mai da lucrări de control luni şi vineri şi nici nu vor mai avea două zile consecutive în care să fie obligaţi să dea lucrare de control.

Mai mult, ora de educaţie fizică nu va mai fi ultima, iar orele de desen vor trebui programate astfel încât elevii să beneficieze de lumină naturală.

Potrivit aceluiaşi ordin, şcolarii din primele două clase nu vor mai face scriere la prima oră.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Zvetlana Preoteasa, a anunţat, la jumătatea lunii mai, că elevii claselor V-VIII vor avea, din anul şcolar 2008-2009, mai puţin de învăţat, iar din 2009-2010 se intenţionează ca numărul orelor de clasă să fie de cel mult cinci ore pe zi, inclusiv pentru elevii de liceu. "Elevii vor avea mai puţin de învăţat pentru a înţelege încă din clasă ce li se predă. Vom reduce la maximum şi volumul de teme pentru acasă, astfel încât numărul total de ore de lucru ale elevului să fie cât mai mic", a spus Zvetlana Preoteasa. "


Sursa : Realitatea.net

___________________________________________________________________

Dupa ce ca dam in gropi de cat de prosti suntem , Preoteasa asta are si mai mare grija de noi . Fiind elev si frecand inca bancile liceului , ma bucur . Dar nu stiu daca mai suport inca o mie de " GIGI BECALI " in Romania .

Exista si dezavantaje : mai multe pregatiri si meditatii . Dar si mai putine poze indecente in scoli , batai ( intre elevi si cu profescori ) sau injuraturi ! Asta pentru ca nu mai este timp de asa ceva . Sau ... Ma opresc aici cu parerile mele , ca s`ar putea sa gresesc :)

Comenteaza cineva ? :)

Un comentariu:

┬he°lici spunea...

eu prima!

sa luam in considerare k noi sntem cu mult inainte fata de alte tari la modul de a invatza si mai ales la cantitatea pe care tre' s.o invatam.De ex,knd noi auzim de radicali asta prin cls a 6 cam asa..spaniolii nici n.au terminat inmultirea cu 3!
in plus,majoritatea(si nu ma refer neaparat l spanioli)nu au teme acasa,nu au teste in cursul anului dkt niste amarate de examene l sfarsit de semestru.

Mai vrei?
Pe noi ne si duce mintea ma!romanii snt inteligenti si se descurca peste tot.aia din strainatate cu firmele lor mari de tot au iesit la suprafata prin faptul k acolo lucreaza multi romani.De ex,la Microsoft:)Ideea e k sntem fraieri pentru k tot ceea ce poporul roman inventeaza sau descopera,trimite imediat in strainatate si nu snt in stare sa pastreze pt noi.Uita te l kinezi.mai intai fac pentru ei k sa le fie bine si dupa exporteaza:)
gata am terminat:)) mai vb pe mess dak vrei:))