Plaja`i mare, da` cauta si sigur vei gasi :)

MCM Targoviste's Fan Box

6 septembrie 2008

Zilele Cetatii Targoviste 2008 ( ziua 2 ) - MCM Targoviste , ora 20 , Piata Tricolorului !

Astazi , inaintea concertului, are loc prezentarea oficiala a echipei de baschet feminin MCM Targoviste. Evenimentul are loc pe scena din Piata Tricolorului si va incepe de la ora 20.

Prea multe detalii despre ce s`a intamplat la echipa in ultimii 2 ani nu prea stiu. Poate doar ca a avut evolutii extrem de slabe si si`a salvat in extremis locul in prima divizie. Asta dupa ce cativa ani la rand echipa a dominat campionatul national. Toata lumea stia ca Targoviste era capitala baschetului feminin, iar orasul Ploiesti, cea a baschetului masculin. Nucleul nationalei feminine de baschet era aici, in fosta cetate de scaun. Cuplul Catalin Tanase (antrenor ) si Gabriel Boriga ( finantator ) a mers perfect pana acum 2 ani, cand din lipsa fondurilor echipa a fost aproape de desfiintare. Dupa ce au ajutat echipa sa castige campionate si cupe , jucatoarele straine aduse si platite pe bani grei au plecat, iar cu greu, echipa a reusit sa formeze minimul necesar de sportive pentru a disputa meciuri. Mai mult , atentia era acordata echipei masculine de baschet din oras, care nu a stralucit in prima liga si dupa un an a retrogradat.

Iata ca astazi, 6 septembrie are loc o renastere a echipei care s`a numit mai intai Livas Targoviste, apoi Biandra Targoviste, iar in final si in prezent, MCM Targoviste. Jucatoarele straine amintite mai sus, care s`au imprastiat prin campionatul national la echipe din Sfantu Gheorghe, Arad, Cluj sau Ramnicu- Valcea au revenit acolo unde au obtinut performanta, la Targoviste. Multi dintre noi ne intrebam de unde provin banii care au fost chetuiti pentru aducerea acestor jucatoare din Statele Unite sau Rusia, dar acest lucru poate deveni un mister, atunci cand echipa galben-albastra va ajunge acolo sus, unde ne`am obisnuit. De precizat ca actualul primar al orasului, Gabriel Boriga este un impatimit al baschetului.

Intr`un moment in care sportul dambovitean este la pamant, referindu`ma aici si la echipa de fotbal FCM Targoviste ( ultimul loc in liga a 2`a , seria a 2`a dupa 4 etape ), pentru noi, locuitorii acestui oras este o ocazie sa savuram DIN NOU succesele unei echipe locale, indiferent de sport, asa cum am facut`o cu cativa ani in urma. Sigur, va trece ceva timp si speram ca acesta sa fie cat mai scurt pana cand MCM Targoviste va deveni din nou CEA MAI BUNA ECHIPA DE BASCHET DIN ROMANIA , iar noi sa ne putem bucura de spectacol.

Sala Sporturilor Targoviste



Daca ghiciti cine e in stanga imaginii, stiti premiul ! O PORTOCALA ! :) sau ... poate un bilet la un meci al echipei. :)

Aici si site`ul echipei. 

Intregul program al zilei de astazi, pe aceasta pagina




___________________________________________________________________
Zilele Cetatii Targoviste vor avea loc in fosta Cetate de Scaun intre 5 si 8 septembrie 2008 . Cele mai proaspete informatii , detaliile , dar si programul evenimentelor sunt aici , pe blog . :)

5 comentarii:

Summer.is.back spunea...

dragul de boriga 8-|

am 2 portocale! :X

Maria spunea...

mcm targoviste a inceput undeva acum 8 ani daca nu ma insel.
eu am jucat in prima generatie de baby baschet fete si stiu cati copii si cate echipe erau.
boriga si tanase au facut un car de bani in primii 5-6 ani din baschet.
intr-avedar echipa de fete era foarte buna pana mai acum un an sau doi...ce s-a intamplat intre timp nu se stie..
dar nicio grija!e boriga primar sa vezi cum vin banii la echipa;)jucatoare noi...straine si bine platite..
macar atata...sa fim buni la baschet ca teatru se prea poate sa nu mai vedem prin acest oras...

FunInTheSun spunea...

@cherrysmoke: mcm a aparut in anul 2003, asta scrie si pe site :) 5 ani de atunci.

sa fim sinceri! boriga nu se poate abtine sa nu investeasca din nou in acest club. chiar daca aici se vorbeste de o suma mare de bani. bani care trebuiau sa ajunga spre alte destinatii- de exemplu teatrul. prima dragoste nu o poti uita...

dar poate cu ce castiga mai apoi din sport, si cu profitul scos, pentru ca pana la urma este o afacere sa ai un club, lucrurile in orasul asta vor merge de la sine.

stiu ca orasul ploiesti traieste din baschetul masculin. colaborarea dintre echipa si consiliul local/judetean si primarie este extraordinara.

Gheorghe Daniel spunea...

dragule ... site-ul echipei CS Municipal MCM Targoviste este www.mcmbasket.ro
informeaza-te inainte sa vorbesti/scrii

FunInTheSun spunea...

in graba, nu m`am uitat peste toata lista de afisari Google si am luat primul site. am modificat! mersi de informatie, chiar eram ingrijorat ca nu gaseam informatii despre echipa.